Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
Thai Ridgeback

Thai Ridgeback

Thai Ridgeback

Oorspronkelijk doel

Jacht- en gezelschapshond

Beknopte geschiedenis

De Thai Ridgeback is een oud ras dat teruggaat tot ongeveer 350 jaar geleden en werd in archeologische documenten van Thailand genoemd. Deze honden werden in het oostelijk deel van Thailand voornamelijk gebruikt voor de jacht. Bovendien dienden ze de mensen als metgezellen met hun karren en als waakhonden. Het ras bleef vele jaren in zijn oorspronkelijke oervorm, aangezien de transportmogelijkheden in het oosten van Thailand onderontwikkeld waren. Er was dus weinig gelegenheid om dit ras met andere rassen te kruisen.

VroegerNu
Geen oude afbeelding beschikbaar.

Foto: Alice van Kempen
Uiterlijk volgens rasstandaard (FCI-348)Oorspronkelijk doel in relatie tot het uiterlijk
Middelgrote hond met kort haar dat over de rug een ridge (haarkam) vormt. De lengte van zijn lichaam is iets langer dan de schofthoogte. De spieren zijn goed ontwikkeld, zijn lichaamsbouw maakt iedere activiteit mogelijk.

Huidig uiterlijk

Gedrag volgens rasstandaardOorspronkelijk doel in relatie met gedrag
Robuust en levendig, met uitstekend springvermogen. Trouwe familiehond.

Huidig gedrag

Gezondheid *1

Zoals bij ieder levend wezen komen er bij de hond ziektes voor, er is geen rasvereniging van dit ras, zodat er geen monitoring plaatsvind van erfelijke ziekten en gebreken. Het dienst aanbeveling de fokdieren te controleren op HD, ED en ECVO oogonderzoek.

Overig / Aandachtspunten

Bron

  • Fédération Cynologique Internationale (FCI)
  • Graaf van Bylandt
  • Diverse kenners van het ras

*1 Deze opsomming is niet volledig. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.licg.nl waar alle voorkomende ziekten en erfelijke afwijkingen zijn opgenomen en kort beschreven. Het LICG is een onafhankelijke organisatie over het verantwoord kopen en houden van huisdieren.