Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
Kromfohrländer

Kromfohrländer

Kromfohrländer

Oorspronkelijk doel

Gezelschapshond.

Beknopte geschiedenis

De Kromfohrländer is een van de jongste Duitse hondenrassen en bestaat al sinds 1955 internationaal erkend. De eerste fokker, mevrouw Ilse Schleifenbaum, woonde in de buurt van Siegen in het zuiden van Nordrhein – Westfalen nabij de streek “krom Fohr”, wat “kromme groef” betekent in het hoogduits. Zo ontstond de naam “Kromfohrländer”. Zijn eerste ouders, de ruwharige foxterriër en de Grand Griffon Vendéen dankt hij zijn liefdevolle aard, zijn temperament en zijn karakter.

VroegerNu


Foto: Alice van Kempen
Uiterlijk volgens rasstandaard (FCI-192)Oorspronkelijk doel in relatie tot het uiterlijk
Middelgrote hond. Er zijn 2 varieteiten; Ruwhaar en Gladhaar. De lengte van het lichaam is iets groter dan de schofthoogte.

Huidig uiterlijk

Gedrag volgens rasstandaardOorspronkelijk doel in relatie met gedrag
In staat zich goed aan te passen, leergierig en temperamentvol, tegenover vreemde gereserveerder, gezelschaps- en huishond met een laag jachtinstinct. Agressie en angst zijn niet gewenst.

Huidig gedrag

Gezondheid *1

Zoals bij ieder levend wezen komen er bij de hond ziektes voor, bij de Kromforhlander komen de volgende ziektes voor: Epilepsie

Overig / Aandachtspunten

Bron

  • Fédération Cynologique Internationale (FCI)
  • Graaf van Bylandt
  • Rasvereniging
  • Diverse kenners van het ras

*1 Deze opsomming is niet volledig. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.licg.nl waar alle voorkomende ziekten en erfelijke afwijkingen zijn opgenomen en kort beschreven. Het LICG is een onafhankelijke organisatie over het verantwoord kopen en houden van huisdieren.