Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
Griffon Fauve de Bretagne

Griffon Fauve de Bretagne

Griffon Fauve de Bretagne

Oorspronkelijk doel

Jachthond, lopende hond.

Beknopte geschiedenis

De Fauve de Bretagne is een van de oudste Franse hondenrassen en al in de 14e eeuw een vermeldde een heer genaamd Huet des Ventes een roedel van deze honden. Het werd in de 19e eeuw in Bretagne veelvuldig gebruikt bij de wolvenjacht.
In 1949 richtte Marcel Pambrun de “Club de Fauve de Bretagne” op met als doel het verbeteren van dit ras. Het motto “Jagen staat voorop” net als voor de oprichting van de club. Het ras heeft zijn plaats inmiddels gevonden tussen de Franse Lopende hondenrassen.

VroegerNu

Graaf van Bylandt 1904

Uiterlijk volgens rasstandaard (FCI-066)Oorspronkelijk doel in relatie tot het uiterlijk
Sterk van bone en bespiering die elk weer en alle ontberingen kan weerstaan. Een echte actieve jachthond, bijzonder geschikt voor moeilijk terrein. Hij heeft een goede neus en een resonerende stem die hij door herhaalde korte, staccato blaffen laat horen.

Huidig uiterlijk

Gedrag volgens rasstandaardOorspronkelijk doel in relatie met gedrag
Fauves de Bretagne zijn vol jachtpassie, maar zijn er daarbij goedaardig met mensen.
Vertrouwend, liefdevol en evenwichtig. Ze passen zich aan ieder terrein aan en kan elke prooi aan. Tijdens het jagen blijken ze dapper, slim, volhardend en betrouwbaar. Ze zijn ondernemend en efficiënt, maar tegelijkertijd ook gehoorzaam. Met gepast leiderschap zijn ze gehoorzaam en laten zich graag terugroepen.

Huidig gedrag

Gezondheid *1

Zoals bij ieder levend wezen komen er bij de hond ziektes voor,

Overig / Aandachtspunten

Bron

  • Fédération Cynologique Internationale (FCI)
  • Graaf van Bylandt
  • Hondenwereld
  • Rasvereniging
  • Diverse kenners van het ras

*1 Deze opsomming is niet volledig. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.licg.nl waar alle voorkomende ziekten en erfelijke afwijkingen zijn opgenomen en kort beschreven. Het LICG is een onafhankelijke organisatie over het verantwoord kopen en houden van huisdieren.