KNK Cynophilia
Bestuur stelt zich voor

Bestuur stelt zich voor

Nanning Mol, Voorzitter

Diana Striegel, Secretaris

Sinds 1992 in het bezit van Stabijhounen. Later kwam daar ook een Drentsche Patrijshond bij. Incidenteel worden er nestjes gefokt. Sinds 2001 keurmeester van Nederlandse rassen en een aantal rassen in rasgroep 7. Judges Education comite Het Nederlandse Kooikerhondje in de USA.
Mede auteur van het boek Verrassende Nederlandse Hondenrassen wat ook in het Engels is uitgegeven. Bestuurlijke ervaring begonnen bij de kynologenclub Hoeksche Waard in 1995 en sinds 2014 secretaris van KNK Cynophilia. Verder actief binnen een aantal rasverenigingen van onze Nederlandse hondenrassen.

Dick Rutten, Penningmeester

Mijn liefde voor de hond stamt al van mijn prille jeugd, thuis was er geen hond, maar zo gauw ik de deur uitging kwam er een Duitse Staande korthaar (1972).
Op mijn werk had ik een diensthond zodat ik beroepshalve met honden bezig was. Ik had in die tijd nog nooit van Kynologie gehoord.
Na een periode zonder honden, kwamen er Teckels in ons huis en dat werd het begin van mijn kynologische carrière. Dwergteckels ruwhaar hebben onze voorkeur.
Door de kynologen vereniging kwam ik erachter dat er van alles te leren viel over honden en zodoende startte ik met de AKK (nu BFH en VKK) cursus. Mijn belangstelling groeide en de E & B opleiding lag voor de hand. Na een gedegen opleiding bij allerlei rassen, leermeesters, talloze malen werken in de ring, praten met hondenmensen, bleek dat ik er wel feeling voor had en ik besloot om ook keurmeesterexamen te doen.
In middels heb ik examens gedaan in alle rasgroepen en ben groepskeurmeester, 1, 4, 6, 7, 8 en diverse rassen verdeeld over de overige groepen waardoor ik ook inmiddels alle Nederlandse rassen mag keuren.
Ik ben ook actief als bestuurder in diverse verenigingen, adviseur bij fokadvies commissies, docent E & B, het organiseren van een tentoonstelling, maar ook actief bij het verbeter project van de Wetterhoun en als examinator/gedelegeerde bij diverse rasexamens.
Kynologie aan de basis is nog het meest leuke, het stokje moet doorgegeven worden.

Op dit moment staan we voor enkele grote dilemma’s, de gezondheid van de rashond is in het geding, hiervoor moeten we door samenwerking sterker worden.
Op dit moment worden er alleen maar zondebokken gezocht die met de grond gelijk gemaakt worden en erger, dat is niet de goede manier, er is dus nog veel werk aan de winkel, ik hoop dat ik hier nog een rol in kan spelen.

Ton Hoffmann, Algemeen bestuurslid

Ton Hoffmann, Algemeen bestuurslid. In 2006 toegetreden tot het bestuur met als portefeuille destijds Gedrag & Gehoorzaamheid, het tegenwoordige FCI-Obedience. Ik ben keurmeester en FCI-gedelegeerde voor deze sport en ik ben keurmeester voor Gehoorzame Hond. Toen de sporten in 2015 overgeheveld werden naar de Raad van Beheer (RvB), ben ik toegetreden tot de commissie FCI-Obedience van de RvB en vandaaruit afgevaardigde in de sportraad. Met exterieur heb ik minder te maken, maar met mijn expertise kan ik een aanvulling bieden binnen het bestuur. Door mijn affiniteit met de sporten, ben ik ook secretaris van de “Stichting Gedrag & Gehoorzaamheid en Behendigheid”.

Jur Deckers, Algemeen bestuurslid

Mr. Jur Deckers (1956) is in het dagelijks leven werkzaam als advocaat en mediator. Hij was onder meer directeurbestuurder van verschillende woningcorporaties en commissaris van verschillende bedrijven/ instellingen. Hij is vaste columnist van Cobouw (dagblad voor de bouw) en is bestuurder van de Stichting Stabu. Jur groeide op met onder andere een Duitse Staande Korthaar en een kruising Whippet en was als kind al vaak te vinden in de kennel van Francien van Gink-van Es (fokker van Bouviers, Griffon Bruxellois en Petit Brabançon). In 1984 verpandde hij zijn hart aan de Weimaraner. Samen met zijn vrouw fokte hij vijf nesten Weimaraner en exposeerde met het ras van 1985 tot 2014. Volgend jaar verschijnt de derde druk van zijn boek “De Weimaraner”.

Jan van der Berg, Adviseur