Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
Korea Jindo Dog

Korea Jindo Dog

Korea Jindo Dog

Oorspronkelijk doel

Jachthond.

Beknopte geschiedenis

Geen bestaan geen schriftelijke verslagen over de oorsprong van de Koreaanse Jindo, maar veel experts delen de mening dat deze hond een inheems ras is op Jindo eiland voor meerdere millennia; dit eiland ligt in het zuidwestelijke puntje van het Koreaans Schiereiland. Over de vroegste oorsprong van deze hond zijn er echter verschillende theorieën, waarvan de meest gangbare stelt dat de Koreaanse Jindo inderdaad inheems is in Korea. De transport moeilijkheden van de beginjaren hebben ertoe geleid dat dit ras, op dit eiland, goed bewaard is gebleven. In Korea deze hond wordt ook wel Jindo-kae of Jindo-kyon genoemd, beide woorden die ‘hond’ betekenen in het Koreaans.

VroegerNu


Geen oude afbeelding beschikbaar.

Afb. FCI Rasstandaard
Uiterlijk volgens rasstandaard (FCI-334)Oorspronkelijk doel in relatie tot het uiterlijk
De Koreaanse Jindo is een uitgebalanceerde, middelgrote jacht- en waakhond. Met zijn rechtopstaande oren en gekrulde of sikkelvormige staart moet hij levendigheid, behendigheid, kracht, waakzaamheid en waardigheid uitstralen.

Huidig uiterlijk

Gedrag volgens rasstandaardOorspronkelijk doel in relatie met gedrag
De Koreaanse Jindo heeft een zeer sterk ontwikkeld jachtinstinct en is onverschrokken, moedig, alert en voorzichtig, niet onstuimig of snel geïrriteerd.
Bovenal is hij absoluut loyaal aan zijn baas. Over het algemeen mag hij andere dieren, vooral reuen niet bijzonder. Hij heeft er ook een zeer goed richtingsgevoel. Het is een typische eenmanshond die aanvaardt gewillig een nieuwe baas, maar de band aan zijn voormalige baas die hem van puppy af aan opgevoed heeft, nooit vergeet. Hij is schoon en een zuinige eter.

Huidig gedrag

Gezondheid *1

Zoals bij ieder levend wezen komen er bij de hond ziektes voor.

Overig / Aandachtspunten

Bron

  • Fédération Cynologique Internationale (FCI)
  • Graaf van Bylandt
  • Diverse kenners van het ras

*1 Deze opsomming is niet volledig. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.licg.nl waar alle voorkomende ziekten en erfelijke afwijkingen zijn opgenomen en kort beschreven. Het LICG is een onafhankelijke organisatie over het verantwoord kopen en houden van huisdieren.