Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
Symposium 20 april 2024
Symposium 20 april 2024

Symposium 20 april 2024

Symposium 20 april 2024

Graag nodigen wij u van harte uit voor de leerzame en interactieve bijeenkomst van de Koninklijke Nederlandse Kennelclub ‘Cynophilia’. Met het veelzijdige programma bieden we zowel fokkers, rasverenigingen en hondensportverenigingen en kynologenclubs de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen.

Programma symposium

12.00 uur:         Lunch (optioneel)

13.00 uur:         Inloop met koffie en thee

13.30 uur:         Welkom van onze voorzitter Nanning Mol

13.35 uur:        LNV en de toekomst van de (ras)hond in Nederland; prioriteiten en dilemma’s

Medewerkers van het ministerie van LNV (Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit) over de toekomst van de (ras)hond in Nederland en de prioriteiten en dilemma’s die hierbij spelen.  Ook gaan zij graag met u hierover in gesprek.

14:45 uur:         Uiteen in verschillende deelsessies waaraan u kunt deelnemen:

Deelsessie 1: Hoe houden we het fokken van honden nog leuk?

Zowel fokkers als rasverenigingen zetten zich vol passie in voor hun geliefde ras. Rasverenigingen richten zich wat vaker op de langere termijn en fokkers willen meestal gezonde en mooie rasvertegenwoordigers. Hoe krijgen we de neuzen dezelfde kant op? Zaak is immers om met een goede genetische diversiteit gebruik te maken van de nieuwe wetenschappelijke mogelijkheden. Dit alles zonder de fokkers het idee te geven dat ze gedwongen DNA-fokkers moeten worden. Fokkers moeten voldoende ruimte hebben om hun jarenlange kennis, ervaring en fingerspitzengefühl in te blijven zetten.  Uiteindelijk willen we toch allemaal hetzelfde; de gezonde en gelukkige hond, nu en in de toekomst!

Deelsessie 2: Boeien en binden van vrijwilligers

Verenigingen draaien op vrijwilligers. Dat geldt voor regionale verenigingen en voor rasverenigingen. Toch wordt het voor veel verenigingen steeds ingewikkelder om enthousiaste vrijwilligers aan zich te binden en met moderne middelen je leden te bereiken. We kunnen zo veel leren van elkaar en in deze sessie willen we verenigingen de mogelijkheid bieden om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. We hebben alvast twee verenigingen uitgenodigd met een actief vrijwilligersbeleid die u kunnen voorzien van tips & tricks. Heeft u zelf ook succes op dit vlak die u wilt delen, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden om vrijwilligers te vinden en te behouden, dan bent u van harte welkom!

Deelsessie 3: Fairdog

In Fairdog werken de Universiteit Utrecht, de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde en ‘Cynophilia’ samen aan een betrouwbaar aanbod van gezonde en sociale honden. Graag praat de directeur van Fairdog, Carel Canta, u bij over de voortgang van Fairdog betrekt hij graag uw input bij de verdere ontwikkeling.

16.15 uur         Plenaire afsluiting van het symposium

Delen van de conclusies van de verschillende deelsessies.

16.30 uur:         Afsluitende borrel

Nog even bijpraten over de nieuwe inzichten, ervaringen uitwisselen en onder het genot van een hapje en een drankje.

Locatie

De Hofstede, Stroeërweg 49a, Stroe www.dehofsteestroe.nl

Kosten

Deelname aan het symposium is inclusief koffie, thee en een borrel na afloop 

Voor leden is de bijdrage € 10 per persoon.

Voor niet-leden is de bijdrage € 15 per persoon.

De bijdrage voor de lunch is € 15. 

Inschrijven

Dat kan uitsluitend via onze website

Lukt dit niet? Stuur dan een mail met uw contactgegevens en uw voorkeuren naar hoffmann@cynophilia.nl

Spread the news

Zijn er mensen in uw netwerk die mogelijk ook geïnteresseerd zijn in deze bijeenkomst? Delen van deze uitnodiging wordt gewaardeerd!