Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
In Memorium Dick Lodder
In Memorium Dick Lodder

In Memorium Dick Lodder

In Memorium Dick Lodder

7 augustus 2023 ontvingen wij het droevige bericht dat Dick ons ontvallen is. Dick stond aan de wieg van de Behendigheidssport (Agility), heeft in 1985 mede de sport in Nederland opgezet. Hij was zeer bewogen met de sport, instructiecursussen, keurmeestersopleiding, organisatie van wedstrijden etc.

Vanaf de beginperiode tot 2014 onder de vleugels van de Koninklijke Nederlandse Kennelclub “Cynophilia”. Om deze reden was Dick sinds jaar en dag Erelid van onze vereniging. Wat hem verder speciaal maakte was het feit dat hij, als enige keurmeester, zowel Behendigheid als ook Gedrag & Gehoorzaamheid mocht keuren. (het huidige FCI Agility en FCI Obedience). De laatste jaren niet meer actief, maar nog immer geïnteresseerd en betrokken bij de sporten. Er ontging hem niets.

Velen van U zullen hem ook herinneren als één van de juryleden van de “Natte Neuzen show”, sinds dat moment dus ook een bekende TV persoonlijkheid.

Binnen het “Winnerteam” was Dick vele jaren actief om de jaarlijkse Winnershow mede te organiseren. Als laatste herinnering moet ik zijn tomeloze Amsterdamse humor benoemen. Altijd vrolijk en nooit chagrijnig zullen we hem in herinnering houden.