Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"
In Memoriam W.J.D. Baron Van Tuyll Van Serooskerken
In Memoriam W.J.D. Baron Van Tuyll Van Serooskerken

In Memoriam W.J.D. Baron Van Tuyll Van Serooskerken

W.J.D. baron van Tuyll van Serooskerken

Op 21 juni jl. is Willem baron van Tuyll van Serooskerke overleden.

De ‘Baron’, zoals hij algemeen genoemd werd was een bevlogen (jacht)hondenman. Mijn eerste kennismaking met Willem was, hoe kan het anders, op een veldwedstrijd van de Nederlandse Retriever Club gehouden op de landerijen van de Heerlijkheid Cromstrijen in Numansdorp. Willem was daar een van de geweren.

Onze wegen kruisten elkaar bij zowel kynologische activiteiten maar ook wel bij zakelijke aangelegenheden.

Vanaf 1979, nadat ik was gekozen als bestuurslid van de Nederlandse Labrador Vereniging heb ik op bestuurlijk vlak met Willem, voorzitter van deze vereniging, mogen samenwerken. De baron, zoals hij in de wandelgangen genoemd werd, was tot aan zijn dood voorzitter van de Commissie Jachthonden. Dankzij zijn grote inzet en verdiensten voor zowel de Nederlandse Retriever Club maar ook voor de Nederlandse labrador Vereniging is hij door beide verenigingen benoemd tot erevoorzitter.

Jammer genoeg, en dat gebeurt ons allemaal van tijd tot tijd, verwaterde mijn contact met hem. Wij kwamen elkaar tegen op de Nimrod en op de jaarvergadering en van de Koninklijke Nederlandse Kennel Club Cynophilia.

Opnieuw heeft de kynologie een bevlogen hondenman, Willem baron van Tuyll van Serookerken, een man met een passie voor de jacht en alles wat daar bij hoort maar bovenal een zeer aimabel mens verloren.

Namens bestuur en leden mag ik langs deze weg, alle nabestaanden, vrienden en bekenden van de baron heel veel strekte wensen bij het verwerken van dit grote verlies.

Carel Canta