K.N.K. “CYNOPHILIA”

De leden van Cynophilia zien hun toekomst als kynologische bruggenbouwer van de 21e eeuw. Gezien de deskundigheid van onze leden is dit een logische nieuwe rol voor Cynophilia.
De doelstelling van Cynophilia is het bevorderen van de liefhebberij in en de sport met rashonden, in de ruimste zin van het woord.

Daar kunnen we best even wat verdieping aan geven want wat heeft bruggenbouwers functie met de kynologie te maken, natuurlijk zijn Nederlanders waterwerkers bij uitstek en wereldwijd alom geroemd.
Bruggenbouwers hierin is verbindingen leggen, grenzen verplaatsen, mogelijkheden verruimen en belanghebbende bij elkaar brengen, dat betekend samengevoegd in een woord samenwerken.

Dit is precies wat de kynologie anno nu nodig heeft samenwerken, gebruikmaken van elkaars kennis en mogelijkheden.
Hierin moet altijd het welzijn en de gezondheid van de rashond voorop staan en dat is nu precies waar we elkaar moeten vinden want een ieder die zich hierin verdiept zal ontdekken dat we hier en daar wel eens een verkeerd pad in zijn gegaan en daar soms maar moeilijk weer uitkomen, waarin we elkaar dreigen kwijt te raken het zgn. eilandjes systeem.
De kynologie is ruim voorzien van organisaties, clubs en verenigingen die zich met de rashond bezig houden maar of er veel samenwerking is blijft de vraag, soms is men enkel met zijn eigen belangen bezig.
Cynophilia voelt het niet haar taak om hondenbezit te promoten maar wel het stimuleren van de noodzakelijke, soms iets afgegleden aandacht voor de gezondheid welzijn en functionaliteit van onze rashonden.
Dit niet enkel op shows of keuringen maar breder dus ook de rashond als huishond, werkhond, jachthond of wedstrijdhond.
Kennis delen, belangen samenvoegen en oplossingen creëren is wat er soms aan ontbreekt maar waar Cynophilia voor u een partner in wil zijn.

Reacties zijn gesloten.